Tuesday, August 29, 2006

regelmessighet

Ja, da har vi kommet til ordet regelmessighet i denne bloggen, og enhver blogger med respekt for både seg og sin familie bør absolutt komme innom dette ordet, både titt og ofte. Hva er det med ordet regelmessighet som vekker både positive og negative assosiasjoner hos de fleste av oss. Jo, negativt fordi det enkelte ganger kan assosieres med kjedsomhet, og de fleste av oss liker jo ikke ting som er kjedelige. Men likefullt vil jeg slå litt hardt for det positive angående regelmessighet, tror vi trenger det. Det gir en slags fasthet i tilværelsen, en søm som holder de ulike livsfragmentene samlet. Uten regelmessigheten smeltes det hele ned til dyp rotløshet og ikke minst rastløshet. Denne bohemaktige, hvileløse vandringen etter et eller annet vil til sist føre til en utvasking av menneskets identitet. Ved å klippe navlesnoren til alt man hører til blir man fri, men friheten har i et slikt tilfelle ført vedkommende til fall ved at man ikke har"den andre", dvs fellesskapet rundt seg til å definere hvem man er. Så friheten kan man jo på mange måter definere som det å være bundet, bundet til noe godt. I kristent tankegods vil man hevde at sann frihet er en dyp bundethet til Kristus. Ikke dumt tenkt det.

En annen type regelmessighet er den der man tar armhevinger og sit-ups regelmessig. Dette vil gradvis føre til en styrking av både arm og magemuskler på sikt. Hvis denne type trening kun skjer nå og da, vil ikke resultatene fremkomme i så stor skala som hvis det er regelmessighet inni bildet.

Og appropo treningsregelmessighet, en av ørkenfedrene sa engang til sine disipler:Altfor mange velger en tøff askese, som medfører at den kun varer i kort tid. Man blir lei, og orker ikke mer. Nei, gi meg heller en enkel eskese, som kan vare lenge. Et nyttig tips som kan benyttes både i den åndelige og materielle sfære.

Vi ligger på en 13 armhevinger nå, så skal vi øke fem hver måned, så sakte men sikkert blir vi sykt sterke.

1 Comments:

Anonymous Mr. Sylta said...

Ser du sliter med regelmessigheten i skrivingen på bloggen! Kommer det snart noe nytt? (Jeg venter i spenning!)

3:30 PM  

Post a Comment

<< Home