Friday, September 02, 2011

Løgntanker

Noen ganger er det sånn at man tenker noe i sitt hodet som ikke nødvendigvis stemmer overens med virkeligheten. Av og til er det til og med sånn at mange tenker de samme tankene som er litt på villspor. Sånn som feks igår. Vi ankom Moskva, den nydelige plass, og skulle ha noen timer her før vår fortsettelse av festreisen til India. Idet vi gikk ut flyet satt det seg en tanke i oss alle som aldri ble satt noen tvil med, i moskva er det en times tidsdifferanse til Norge. En i og for seg anstendig og fin tanke på mange måter, men å leve i denne virkeligheten skulle vise seg å bli litt ugunstig på sikt. Dessverre var det ikke all verden av tavler og sånn her som korrigerte vår misoppfatning. Vi fant frem til gaten vår, og satt oss på en restaurant noen hundre meter lenger borte. I god tid, hele 50 minutter før begynner vi og bevege oss mot gaten vår. Vi blir litt forundret over at det ikke sto noen skilt om vår Indiareise, ei heller at det var noen glade indere å se, og tenker at vi sikkert er på feil gate, i det en av oss får øye på en klokke som tydelig viser at klokken var en time mer enn det vi i grunnen tenkte at den var. ca 200 mennesker var nå på god vei opp i luften, mens vi ble etterlatt til dyp ettertenksomhet, og etterhvert glede, tenk vi skal få være på flyplassen i Moskva et helt døgn til. Etter en stund fant vi en transferdesk som skulle hjelpe oss. Der sto vi i i nesten to timer, maste litt innimellom, ingenting skjedde. Siste gangen vi spurte, lurte dama på hvorfor vi ikke hadde rukket flyet. Det var jo i grunnen en legitim undring sånn sett, og vi sa at det var et litt for personlig spørsmål og skulle brette ut om til vilt fremmede mennesker. Hun kunne ikke hjelpe oss, ei heller å bestille nye billetter, så vi fant internett og bestilte noen nye billetter til dagen derpå.

Når ulykken først skulle skje var det jo flaks at det skjedde i Moskva, siden vi ikke har visum og kan forlate området, servicen og smilene til de som jobber her er det klasse over, ingen problem med betalinger, de tar hva det skal være og maten er outstanding, grei temperert og luftig sovesal kan vi vel si, kan godt hende vi tar et døgn til.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

God tur videre!!! Ser fram til å lese på bloggen din. Kjenner nå at jeg ikke savner flypassen i Moskva ;)

Mvh svoger Yngve

8:54 AM  
Blogger banglamarie said...

Jeg savner ikke flyplassen i Moskva, synes 8 timer var nok... Beundringverdig at dere "valgte" å være et helt døgn der! He, he... Eller som Amalie så fint sa: "det der er penger rett ut av vinduet"

God tur videre!
Gleder meg til å følge med på bloggen :o)

9:35 AM  
Anonymous Kristian said...

Dette vekker gode minner om timesvis på flyplassen i Moskva... takk og pris for at de hadde to bittesmå pizzaer som den sure damen kunne varme i mikrobølgeovnen til oss. Mmmmm! Ingenting er som kokt pizza!

12:04 PM  
Blogger Anette og gutta said...

..og da må jo sistemann i reisefølget også gi seg til kjenne..enig med dere alle..kanskje vi kunne gjentatt suksessen..20-års jubileum;) Kristian..jeg hadde helt glemt de pizzaene..jøje meg;) er det bare meg eller aner dere noe ironi i det Olav skriver?;)

12:21 PM  
Blogger Elisabeth said...

Eg ler! Det blir liksom så dumt når fremmede folk skal komme med sånne konfonterende, ubehagelige spørsmål på direkten.. En kunne nesten tenke at hun ikke har en anstendig tanke i hodet.. Kos dere på tur, Olav!

5:18 AM  
Blogger Karin Riska said...

He-he! Jeg har enda friskt i minne den fantastiske servicen på flyplassen i Moskva på min India-reise for noen mnd siden. Godt dere kom dere videre etterhvert. :-)

3:57 AM  

Post a Comment

<< Home