Wednesday, March 07, 2007

Da er jeg kommet godt igang her i den nydelige bygda Ulvik. Her viser jeg på min mor hvilket godt håndslag og milde, nærværende og rause blikk jeg møter mine sognebarn med. Dette har medført at skarer kommer til kirken, rett og slett for å oppleve det.

Et høydepunkt her inne var at endel tusen hinduer hadde funnet ut at i Ulvik renner en elv som er heftig, og som bør besøkes både titt og ofte. Derfor kom de plutselig, og gjett om jeg ble overrasket. Så mange mennesker. Og jeg som hadde trodd det skulle bli rolig. Folket ga hinduene en blandet mottakelse, men jeg tok vel imot dem, alle som en. Bildet viser blant annet Maharesh, som er en real gladgutt fra Chennai. Vi spøkte og lo lenge en kveld, og da vi hadde gjort det, fant vi ut at det var på tide å få seg litt søvn. Tross alt så kommer det en dag i morgen, tenkte vi. Så sov vi.

Disse gutta drar hjemover snart, og jeg kjenner det skal bli tomt her inne når de forlater meg. Vi ar liksom blitt en liten gjeng. Her har jeg nettopp fortalt
om den gangen jeg gjorde noe skikkelig flaut.6 Comments:

Anonymous Gunhild said...

Neste gang hinduene kommer til den berømte elva i Ulvik hadde jeg satt stor pris på å få et lite hint. jeg kunne f.eks kommet og fortalt dem om husmenigheter. har hørt at indere liker hus og slikt.

skjønner at det skjer skrekkelig mye der inne i Hardanger!!

3:30 PM  
Anonymous gjertrud said...

jeg savner de gode gamle dagene da holy ble feiret. er glad for at du får oppleve det igjen kjære fetter. Hardanger er kjent for sine gode fester. det gleder mitt hjerte at de nå åpner dørene for andre kulturer og skikker. er glad du møter dine soknebarn med slik respekt.

setter pris på å høre om dine opplevelser inne i den vakre bygda Ulvik. Lykke til videre!

2:21 AM  
Anonymous Elin Ann said...

Det ser ut som du har fått et godt grep på hvordan du skal se sognebarna inn i øynene. Eller så er det din mor som er lettlurt. Mødre er jo gjerne veldig tålmodige med sine sønner.... Men det fungerer sikkert godt i Ulvik! Her i Lofoten tror jeg de hadde rygget bakover og spurt: Ka farsken? Ønsker deg alt godt i tjenesten i traktene ved Voss!

4:08 AM  
Anonymous Turid said...

Jeg tror sannelig at jeg og Maharesh har kjøpt oss samme sminke! Det er festlig å kunne pynte seg litt iblandt!
Kjipt at hinduene måtte dra tilbake så fort da... Men regner med at de snart kommer igjen, så kjekt som dere hadde det sammen!

Det er i Ulvik man skulle vært, vett du... Her i Bergen skjer det jo nesten ingenting i forhold...

10:59 AM  
Blogger Inge Aukan said...

Tror du har et godt grep på sognebarna! Positivt å høre om skarene som kommer for å oppleve det! Ingenting er som å ha et heftig "altar call" i en traust statskirke! Keep up the good work!

3:23 AM  
Anonymous Karen Sofie said...

http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=9714953&sid=10ah1sPmkq418043&pos=1&tot=54

... sånn viss du lengter hjem - og trenger et sted å bo:)

3:50 AM  

Post a Comment

<< Home