Tuesday, September 06, 2011

Marakesh

Da har vi kommet oss til India, hadde et trivelig døgn i New Delhi før vi kom til alles kjære Kolkata på søndag. Mottakelsen var overveiende positiv, og vi tror og kjenner på at de fleste er takknemlige for at vi er her.

Idag har vi vært hos mor selv, fikk omvisning av en trivelig nonne som viste oss det fantatiske arbeidet de driver disse Mor Teresa folkene, helt nydelig rett og slett. var og en tur innom Lutheran World Service, en kristen bistandsorganisasjon, også der ble vi imponert over det massive arbeidet de har for de svakest stilte. I området litt nord fra Kolkata har masse store selskaper kommet inn og utnytter lokalbefolkningen på det groveste, glimrende at noen ikke gir seg og kjemper en tøff kamp for disse.

God stemning i gjengen, 30 gode grader, vi øver oss på å krysse veien som en inder, med stoisk ro med biler rundt en på alle sider, vi er nok et litt mer kaotisk syn, og vi løper oftere enn de over, tar seg ikke godt ut en plass. I morgen er vi der vi og, trøster vi hverandre med. Det hjelper.

I morgen drar vi nordover til Dumka, og flaks for oss så har vi akkurat fått kjøpt oss en gitar, så da blir togturen ikke lang verken for oss eller våre indiske medpassasjerer, de kommer til å elske oss. Travis(som han elsker å bli kalt her nede) og Hans Peter har lovet å danse, synet at det er nok for underfullt til at jeg på en sakssvarende måte kan beskrive det her.

For eventuelt folk som en gang skal til denne byen kan vi på det sterkeste få anbefale gjestehuset vi bor på, Baptist Mission Guesthouse, veldig trivelige folk, og rett og slett et avslappende og godt sted å bo. Skulle det være noe å sette fingeren på må det nok være dette: Til frokost idag ble noen av oss i følge veldig positivt overrasket over at det var laget omelett. i tillegg var det toast. En i festreisefølge gikk da bort og forsynte seg, først med en omelett, dernest to og tre, som det sømmer seg. Plutselig høres en grusom setning: Only one pr person. At dagen likevel har blitt grei tilhører vel de ting som vi har vanskelig for å forstå og forklare i denne verden.


2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fint å høre fra deg! Fortsett å skrive fra India. Her går det mot valg. Du husket vel å stemme før du reiste?!! Godt valg! Til slutt litt fotball: Molde - Brann 2-2.
God tur videre!!!
- din svoger

2:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hei Olav og dere andre ... tiden går, det er lenge mellom hver gang vi hører fra dere - håper dere har det bra fortsatt.
Hils Trygve og si at Brann vant på fredag .. han vet det selvsagt!!!!!
God reise videre! Gunnar

2:47 AM  

Post a Comment

<< Home